x تبلیغات
trendvarzeshi

جواب رد لخ پوزنان به ۳ پیشنهاد برای قلی‌زاده

 

علی قلی‌زاده که تابستان گذشته با امضای قراردادی سه ساله به ارزش 1.8 میلیون یورو از شارلوای بلژیک جدا و به لخ پوزنان لهستان پیوست و تبدیل به گرانقیمت‌ترین نقل‌‌وانقال تاریخ این باشگاه شد، تابستان امسال شایعه جدایی‌اش از این باشگاه مطرح بود اما در نهایت مدیران این باشگاه لهستانی تصمیم به حفظ او گرفتند.

این هافبک ایرانی فصل گذشته به دلیل مصدومیت زانو، بیشتری بازی‌ها لخ پوزنان را از دست داد و در 13 بازی که برای این تیم به میدان رفت، نتوانست نه گلی به ثمر برساند، نه پاس‌گلی بسازد. قلی‌زاده 28 ساله اما فصل جدید را خوب شروع کرده و در هفت بازی که برای لخ پوزنان به میدان رفنه، آمار یک گل‌زده و یک پاس‌گل را در مجموع 197 دقیقه بازی از خود برجای گذاشته است.

توماش ژونسا مدیر ورزشی تیم فوتبال لخ پوزنان در گفت‌وگو با رسانه لهستانی «Przegląd Sportowy Onet»، درباره هافبک ایرانی این تیم گفت: در این تابستان سه پیشنهاد برای به خدمت گرفتن علی‌ قلی‌زاده وجود داشت اما ما تصمیم گرفتیم تا پس از ریکاوری او از مصدومیت و پشت سر گذاشتن دوران آماده‌سازی، علی را حفظ کنیم و مطمئن بودیم که او مهارت‌های فوق‌العاده‌اش را نشان خواهد داد که او انجام این کار را آغاز کرده است.

مدیر ورزشی تیم فوتبال لخ پوزنان به این اشاره نکرد که این سه پیشنهاد از سوی باشگاه‌های ایرانی بوده یا خیر، اما در این تابستان سه باشگاه استقلال، پرسپولیس و تراکتور نسبت به جذب علی‌ قلی‌زاده ابراز علاقه کرده بودند.

 

منابع:

 

 

 

واکنش انوشیروانی به حضور رستمی با پرچم کوزوو درمسابقات جهانی

طبق لیست منتشر شده در سایت رسمی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری،کیانوش رستمی قهرمان سابق جهان و المپیک قرار است زیر پرچم کوزوو در مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی بحرین شرکت کند.

سجاد انوشیروانی رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در واکنش به این خبر گفت: در جریان رفتن کیانوش رستمی زیر پرچم کوزوو نیستیم. ما در این باره همچنان منتظر دستور مقام عالی وزارت ورزش هستیم و از موضوع اتفاق افتاده اطلاعی نداریم.

به گزارش تسنیم، موضوع وزنه زدن کیانوش رستمی برای کشور دیگری 6 ماه قبل  در نشست آنلاین ارزیابی عملکرد و پاسخگویی وزیر ورزش و جوانان در دفتر ارتباطات مردمی ریاست جمهوری مطرح شد. در آن نشست کیومرث هاشمی وزیر پیشین ورزش خطاب به رستمی عنوان کرد: در صحبت با من اشاره به این موضوع داشتید که از چند کشور درخواست دارید و کمک کنید تا در چارچوب قوانین و مقررات در این کشورها حضور پیدا کنم و برایشان مدال بگیرم. با رئیس فدراسیون هم صحبت کردم که این مجوز را بدهید؛ چون در رشته تکواندو داریم که در چارچوب سیاست‌های نظام و بدون هیچ زاویه‌ای کار می‌کنند و ایران را قبول دارند. چند روز پیش هم اسم کشور کوزوو را آوردید.

 

منابع:

 

 

گرمای تابستان از فردا کاهش می‌یابد

فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت جوی امروز پنجشنبه 22 شهریورماه گفت: امروز در بیشتر مناطق کشورمان آسمانی صاف و جوی آرام پیش بینی می‌شود.

وی افزود: تنها در برخی نقاط از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ارتفاعات البرز مرکزی در استان‌هایی مانند گیلان، مازندران، غرب گلستان، البرز، تهران و سمنان بارش‌های پراکنده انتظار می‌رود.

کارشناس هواشناسی ادامه داد: فردا جمعه نیز با عبور موجی از نوار شمالی کشورمان در استان‌هایی مانند آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، شمال کردستان، زنجان، قزوین، البرز، نیمه شمالی تهران، گیلان، مازندران و غرب گلستان گاهی رگبار رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود و این بارش‌ها کماکان تا اوایل هفته آتی ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: از فردا جمعه تا روز یکشنبه در اکثر مناطق کشورمان کاهش نسبی دما را خواهیم داشت و هوا در بیشتر مناطق کشور خنک‌تر می‌شود.

گودرزی افزود: همچنین برای چند روز آینده در شرق و جنوب شرق، جنوب غرب و بخش‌هایی از مرکز و دامنه‌های جنوبی البرز در سمنان، تهران، البرز، اصفهان، قم، مرکزی و همدان در برخی ساعات وزش باد و خیزش گرد و خاک پیش‌بینی می‌شود که می‌تواند منجر به کاهش کیفیت هوا در این مناطق شود.

کارشناس هواشناسی ادامه داد: در تهران نیز برای امروز بعد ازظهر وزش باد پیش‌بینی می‌شود و بیشینه دمای امروز تهران به 35 درجه سانتیگراد خواهد رسید. این در حالی است که از روز جمعه هوای تهران به صورت محسوسی خنک‌تر خواهد شد.

منابع:

 

رشد ۷۱ برابری صادرات ایران به عراق طی ۲۰ سال

سید روح اله لطیفی، سخنگوی کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، هم زمان با سفر رئیس جمهور به عراق گفت: کشور عراق جایگاه ویژه‌ای در روابط فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورمان دارد و تنها کشوری است با دارا بودن بیشترین مرز زمینی با ما در همسایگی 5 استان ایران واقع شده است، دومین مقصد صادرات غیر نفتی کالا‌های ایرانی است و اولین مقصد زوار ایرانی، این کشور اشتراکات، مذهبی، قومی و هویتی فراوانی با کشورمان دارد، به گونه‌ای که پیوند‌های دو ملت ناگسستنی شده است.

وی در ادامه افزود: تجارت با کشور عراق از سال 84 روند افزایشی پیدا کرد و در سال‌های 88، 91 و 96 جهش‌های محسوسی را شاهد بوده است تا جایی که در سال 98 صادرات غیر نفتی کشورمان به 9 میلیارد دلار نزدیک شد و در سال 1401 شاهد حدنصاب 10 میلیارد و 238 میلیون دلار بودیم که این روند در سال 1402 کمی کاهشی شد، اما در 5 ماهه امسال با ثبت 4 میلیارد و 600 میلیون دلار مجددا پرشتاب شده است.

لطیفی درباره اهمیت صادرات به کشور عراق گفت: کشور عراق، به دلیل صادرات 100 میلیاردی نفت کشوری ثروتمند به شمار می‌آید که به واسطه تجربه 3 جنگ، اشغال آمریکا و غرب و همچنین بحران‌های ناشی از تروریسم و داعش صدمات زیادی دیده و با وجود ثروت زیاددر حال حاضر بسیاری از نیازمندی‌های خود را وارد می‌کند و از طرف دیگر کشور ما با حدود هزار و 500 کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات فراوان، به واسطه همکاری و همراهی برای عبور از بحران‌های این کشور، علاقه دو ملت و امکان تامین و تولید کالا‌های این کشور، یکی از کشور‌های مهم صادر کننده به عراق به شمار می‌رود.

وی افزود: عمده کالا‌های ایرانی که به عراق صادر می‌شود کالا‌های قابل مصرف در انتهای زنجیره برای مصرف کننده نهایی است و همین امر عراق را نسبت به مقصد نخست کالا‌های ما یعنی چین متمایز می‌کند، محصولات ما به کشور چین محصولات نیمه خام، خام و فرآوری شده است، اما، چون عمده محصولات صادارتی ایران به خاک عراق، دارای زنجیره کامل است ضمن ایجاد اشتغال بیشتر منجر به ایجاد زنجیره کامل تولید، تامین و ارزش می‌شود.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: حدود 20 درصد کل صادرات ایران به مقصد عراق است، نزدیک به 30 درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران نیز به عراق صادر می‌شود، بیش از 60 درصد صادرات کاشی و سرامیک ایران، عمده محصولات صادراتی کیف و کفش، لوازم خانگی، لوازم آشپزخانه، لوازم صنعتی و. ایران به مقصد عراق است.

لطیفی در خصوص آینده بازار عراق گفت: در حال حاضر رقبای ما در کشور عراق تلاش بسیار ی  را برای افزایش سهم خود در بازار این کشور دارند و کالا‌های با کیفیت با فناوری روز و بسته بندی مناسب و خدمات مناسب پس از فروش را روانه بازار این کشور می‌کنند که اگر فکری به حال آن نشود سهم بیشتری از بازار عراق را به خود اختصاص می‌دهند.

وی افزود: چشم اندازی که عراق برای خود ترسیم کرده این است که کشور‌هایی بتوانند در آینده نزدیک کالا‌های خود را روانه بازار عراق کنند که بخشی از تولید خود را در کشور عراق انجام دهند و اصطلاحا تولید مشترک داشته باشند، پس باید دست اندرکاران تجاری کشور آینده نگر باشند و با آگاهی از این امر، ضمن برنامه ریزی برای عرضه با کیفیت، رقابتی و مداوم کالا به بازار عراق تولیدات مشترک را در دستور کار خود قرار دهند تا در چند سال آینده با وجود استقبال مردم عراق از کالا‌های ایرانی با محدودیت و ممنوعیت دچار نشوند. 

لطیفی در پایان گفت: انتظار می‌رود رئیس جمهور در این سفر ضمن عملیاتی کردن موافقت نامه‌های گذشته و چند گانه با کشور عراق، در خصوص تسهیل در جابجایی‌های مالی، ورود ناوگان حمل و نقل ایرانی ، فعال سازی مناطق آزاد مشترک، برنامه ریزی در خصوص تراز تجارت و موضوعات مرتبط گشایش‌هایی را پیگیری کنند. ­

منابع:

 

۲ هزار میلیارد تومان مستمری مددجویان واریز شد

2 هزار میلیارد تومان مستمری مددجویان واریز شد

با توجه به اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در راستای اجرای بند «2» تبصره 8 قانون بودجه 1403 در خصوص پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی مستیقماً به حساب ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرست خانوار) مبالغ مستمری براساس شناسه ملی اعلامی از سوی سازمان بهزیستی کل کشور به حساب مددجویان این سازمان واریز و از 24 روز چهارشنبه 21 شهریور ماه قابل برداشت است.‎خاطر نشان میدارد حسب اجرای بند مذکور، مستمری مددجویان کمیته امداد به حساب کمیته امداد امام خمینی (ره) واریز و از طریق آن سازمان به حساب مددجویان تحت پوشش واریز خواهد شد.

 

منابع:

 

 

 

یادداشت| غم برق یا غم نان

یادداشت| غم برق یا غم نان

در چند روز گذشته مطالبی در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد که در آن ، ضمن دعوت حاکمیت به شفافیت، مدعی می‌شود که مردم ما در مصرف برق خیلی کم‌مصرفند و از میانگین دنیا بهتر هستند و ..

1. تابستان رو به پایان است و امسال نیز در ادامه خاموشی‌هایی که از سال 1400 در حال تجربه آن هستیم، اخبار قطع برق گستره مشترکان صنعتی (دو روز در هفته) و تا حدی مشترکان خانگی را از این و آن می‌شنویم و می‌بینیم. در این بین از اشخاص حقیقی گرفته تا رسانه ها، آمارها و اطلاعاتی مبنی مصرف سرانه پایین برق در ایران و مقایسه آن با کشورهای دیگر ارائه کرده و همگی در پی القای آنند که مردم ما قانع و خوش‌مصرفند و مدیران حوزه های برق ( و احتمالا در زمستان خواهند گفت گاز) آنها نالایق و بی‌تدبیرند .

2- بنا به ادعای نگارندگان و نشر دهندگان مطالب مذکور سرانه مصرف برق در ایران 1022 کیلووات ساعت در سال است و از 1192 دنیا و 2120 اروپا کمتر و... اما واقعیت مطلب چیست؟

در پاسخ باید گفت که گویندگان مطالب از این دست، از شاخص و خط‌کش نادرستی استفاده و در نتیجه حاصل جمع و کسر آنها نیز ناقص و غلط از آب درمی آید، به طور مثال گفته می شود که مطابق گزارش آمار تفصیلی صنعت برق ایران در سال 1402، سرانه مصرف برق تعرفه خانگی 1226 کیلووات ساعت در سال است و سرانه مصرف خانگی در دنیا حدود 800 تا 900 کیلووات ساعت است ( هرچند که از نظر ما، مقایسه مصرف برق خانوار ایرانی با میانگین دنیا که بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از 2 میلیارد نفر در آن به آب سالم جهت شستشو دسترسی ندارند، از ریشه اشتباه است) .

3- دربرخی مطالب نیز مصرف برق ایران با اروپا مقایسه شده و میزان مصرف برق ایرانی ها را کمتر از اروپایی ها قلمداد می کنند . اما حقیقت مطلب آن است که به هیچ متر و معیاری نمی توان نتیجه گرفت که ما کم‌مصرف‌تر از اروپاییان هستیم چرا که برای مصرف خانگی در بیشتر کشورهای دنیا، به درستی یک حامل انرژی (برق)، استفاده می‌شود؛ حال آن که در خانه‌های ما ایرانیان دو حامل انرژی برق و گاز وجود دارد و صدالبته مقایسه سرانه مصرف برق به تنهایی گمراه‌کننده است. با توجه به این مهم اگر در پی مقایسه مصرف سرانه هستیم، باید سرانه مصرف انرژی خانگی (مجموع برق و گاز) را با یکدیگر مقایسه کنیم.

4- مصرف سرانه انرژی خانگی ما در سال 1400 (آخرین سال انتشار ترازنامه انرژی کشور) بالغ بر 31700 مگاژول بوده است‌ در حالی که کشورهای عضو اتحادیه اروپا سالانه 22660 مگاژول( 30درصد کمتر از ما) در خانه‌هایشان انرژی مصرف کرده‌اند.

از این رو مقایسه سرانه مصرف انرژی خانگی یک ایرانی با میانگین یک اروپایی، چندان درست نیست و برای مقایسه دقیق‌تر باید مصرف انرژی شهروندان خود را با میانگین کشورهای مشابهی (به لحاظ اقلیم) چون پرتقال، اسپانیا و تا حدی ترکیه مقایسه کرد.

5- متاسفانه همه آمارهای رسمی حاکی از آن است که یک شهروند ایرانی حداقل 2.5 برابر یک شهروند در سه کشور مورد اشاره انرژی مصرف می‌کند! بله ما با وجود آموزه‌های دینی‌مان و احادیثی که در خردسالی حفظ کردیم، بسیار مسرفیم و در مقوله انرژی توهم وفور داریم.

6- با این اوصاف اگر این گونه بیان شود که ما بدمصرف نیستیم و کم هم مصرف می‌کنیم، دیگر مدیریت مصرف بی‌معناست و باید سراغ ساختن نیروگاه و تاسیسات انتقال و توزیع برق برویم که مدیریت صنعت برق و در مرتبه‌ای بالاتر، حاکمیت و سیاست‌گذاری بخش انرژی کشور، کاستی‌های عمیقی داشته‌ و در بروز بحران قطع برق مقصرند، اما ما بر این باوریم که تحلیل‌ها و مقایسه‌هایی این‌چنین نادرست، کمکی به حل بحران انرژی و برق کشور نمی‌کنند و با آدرس غلط ما را گمراه‌تر کرده و حل ریشه‌ای مشکل را نشدنی‌تر می‌سازند.

 

منابع:

 

 

دستور صادق برای تصویب نرخ‌ پیشنهادی حق توقف ناوگان حمل‌ونقل

فرزانه صادق در نشست شورای‌عالی هماهنگی ترابری اظهار کرد: حتماً در جلسات بعدی باید دستورالعمل‌های دست‌وپاگیر موجود در حوزه حمل‌ونقل مورد بررسی قرار گیرد تا مقررات دست‌وپاگیر از مسیر فعالان صنعت حمل‌ونقل برداشته شود.

وی با تأکید بر اینکه در این جلسات باید صدای بخش خصوصی و تشکل‌های حوزه حمل‌ونقل شنیده شود و مسئولان نیز با این فعالان گفت‌وگو کنند، افزود: کمیته‌های تخصصی باید در این شورای‌عالی ایجاد شود تا به‌واسطه این بستر قانونی مترقی بتوانیم مشکلاتی را حل کنیم و در نهایت مردم از خدماتی که در شأن آنهاست، بهره‌مند شوند.

وی در خصوص پرداخت حق توقف ناوگان حمل‌ونقل داخلی کالا نیز گفت: 2 سال است که موضوع حق توقف وسیله باربری بلاتکلیف مانده و این موضوع نشان‌دهنده ضرورت برگزاری جلسات شورای‌عالی ترابری است؛ چرا که در این صورت امکان حل موضوع وجود دارد.

وی ادامه داد: طبق پیشنهادهای مطرح شده توسط اعضای شورا می‌توان توافق تشکل‌های مربوطه را در سازمان راهداری مطرح کرد و سازمان راهداری نیز نرخ‌های پیشنهادی را بر مبنای اقتصاد کلان کشور مورد بررسی و تصویب قرار دهد.

به گزارش تسنیم، طی این جلسه مصوب شد که پرداخت حق توقف ناوگان حمل‌ونقل داخلی کالا، بر مبنای توافق طرفیت (شرکت یا مؤسسه حمل‌ونقل و راننده) باشد و شرکت‌ها یا مؤسسات حمل‌ونقل داخلی کالا موظف‌اند قبل از حمل کالا، وضعیت حق توقف را طی توافق با یکدیگر در بارنامه یا حواله بارگیری معین و مشخص کنند.

همچنین در صورت عدم وجود توافق به شرح بالا، میزان حق توقف بارگیری و تخلیه بر مبنای پیشنهاد انجمن‌های صنفی مربوطه، توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای بر اساس ضوابط و مقررات حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی کالا تدوین و ابلاغ خواهد شد.

 

منابع:

 

 

عدم تایید نوکیای جعلی از سوی مسئولان صنفی/بلاتکلیفی در صمت

از سال گذشته و با اقدام حقوقی شرکت فنلاندی نوکیا، موضوع تولید تلفن همراه دکمه‌ای تقلبی در ایران که با برند نوکیا تولید می‌شد حاشیه‌های متعددی را به وجود آورد. با وجود اینکه چنین اقدامی از سوی افکار عمومی با واکنش منفی همراه بود و به نظر می‌رسید که وزارت صمت با آن برخورد خواهد کرد، در اقدامی عجیب، معاون وزیر وقت صمت از اقدام انجام شده توسط این شرکت در تولید نوکیا تقلبی به بهانه عجیبی مانند تحریم‌ها دفاع کرد.

پس از این اتفاق شاهد واکنش‌های متعددی از سوی افراد مختلف از جمله دو تن از نمایندگان مجلس بودیم که واکنش‌های تندی را به این مسئله نشان دادند.

با توجه به جزئیاتی که از سوی شرکت فنلاندی منتشر شد، این شرکت از معدود شرکت‌های خارجی است که در حال حاضر دارای نمایندگی رسمی در ایران است که ارائه محصول و خدمات پس از فروش این شرکت می‌پردازد. بنابراین مطرح شدن بحث تحریم در حالی که این شرکت ایران را ترک نکرده بود و با یک نماینده قرارداد رسمی داشت تامل برانگیز بود.

سفیر کشور فنلاند نیز در واکنش به این اتفاق در نامه‌هایی به وزارت خارجه و وزارت صمت به این موضوع اشاره کرد و ضمن ذکر نام شرکت بر تقلبی و غیر استاندارد بودن آن تاکید کرد. مسئله استاندارد این تلفن‌های همراه تقلبی ابهام جدی بود که از سوی نمایندگان مجلس نیز مورد تاکید قرار گرفته بود چرا که از نظر زیان‌های احتمالی برای انسان و بُعد تاثیر امواج، تلفن‌های همراه باید استانداردهای مشخصی را کسب کرده باشند.

عدم جدیت وزرت صمت در برخورد با تولید کالای تقلبی

گفتنی است، پس از این اتفاقات شاهد مکاتبه سازمان توسعه تجارت با نهادها مختلف برای جلوگیری از فعالیت متقلبانه یک شرکت در تولید تلفن همراه با نشان نوکیا بودیم با این حال و با وجود تاکیدات جدی که در بُعد رسانه‌ای، کارشناسی و حتی قانون‌گذاران در خصوص اشکالات جدی تولید تلفن همراه با برند تقلبی صورت گرفت، باز هم وزارت صمت هیچ واکنش قابل قبولی از خود نشان نداد.

به گزارش تسنیم، بعد از عدم تایید نوکیای ایرانی توسط سازمان توسعه تجارت، در تازه ترین تحول رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران درخصوص تولید گوشی ایرانی با برند نوکیا اعلام کرده است، از دیدگاه اتحادیه تولید گوشی با تقلب و جعل عنوان نباید اتفاق بیفتد، ما از تولید واقعی حمایت می‌کنیم؛ این که تولیدکننده‌ای بخواهد به اسم اکبر، اصغر تولید کند، مصداق جعل عنوان است. باید کالایی تولید شود که با واقعیت تناسب داشته باشد. ما با این قضیه و روند موافق نیستیم. اگر قرار است گوشی نوکیا تولید شود، باید جنسش هم نوکیا باشد، نه این که جنس متفرقه چینی را وارد کنند و بگویند به اسم برند نوکیا، تولید داخلی انجام می‌دهند. گوشی و یا قطعات آن را وارد می‌کنند و به اسم گوشی نوکیا می‌فروشند، اما در واقع گوشی نوکیا نیست؛ به طوری که ما در اتحادیه چند مورد را بررسی و مشاهده کردیم که با جنس گوشی نوکیای اصلی متفاوت است.

رئیس اتحادیه صنف دستگاه‌های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران تصریح کرد: چند شرکت در حال تولید گوشی دکمه‌ای هستند و کار خود را درست انجام می‌دهند، اما ما تولیدات یک شرکت را بررسی کردیم و مشخص شد که در یکی دو تا از مدل‌هایش با آن جنس اصلی که نوکیا است، تفاوت کیفی دارد.

 

منابع:

 

 

جلوگیری از خلق پول با پرداخت مستقیم طلب گندمکاران

یکی از موضوعاتی که در گذشته و در خصوص بسیاری از پرداختی‌ها از جمله پرداختی‌های مروبط به خرید تضمینی گندم وجود داشت، استقراض از بانک‌های حوزه کشاورزی بود و یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران نیز شرکت‌های بازرگانی دولتی بودند که وظایف حاکمیتی داشتند.

این شرکت‌ها به سبب همین وظایف از بانک استقراض می‌کردند تا بتوانند منابعی را که دولت متعهد شده بود در بحث خرید تضمینی گندم پرداخت کند را تامین کنند. به طور مثال در فرآیندهای گذشته دولت مبلغی را در اختیار شرکت بازرگانی دولتی قرار می‌داد. این شرکت منابع را در حساب خود نزد یکی از بانک‌های عامل(بانک کشاورزی) نگهداری می‌کرد و به واسطه همین ارتباط با بانک، شرایط برای دریافت وام از محل سپرده‌هایی که به بانک عامل وارد یا خارج می‌شد، فراهم بود.

این موضوع سبب استقراض از بانک‌ها به ویژه در این مورد به خصوص بانک کشاورزی می‌شد. این مسئله به اضافه برداشت این بانک از محل منابع بانک مرکزی و افزایش نقدینگی دامن می‌زد که با اجرای حساب واحد خزانه و انتقال حساب نهادها و شرکت‌های دولتی به خزانه، تا حد زیادی از این مسئله جلوگیری شد.

از بین رفتن ماهیت خلق پول در پرداخت مطالبات گندم‌کاران

در شرایط فعلی منابع از محل درآمدهای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها و تبصره 8 بودجه تامین می‌شود و به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها نزد خزانه‌داری کشور واریز می‌شود. سپس در زمان واریز مبالغ منابع در اختیار بانک عامل قرار می‌گیرد و در همان روز پرداختی ها انجام می‌شود. به همین جهت دیگر ماهیت خلق پول و استقراض از محل چنین پرداختی‌هایی از بین می‌رود.

 

منابع:

 

 

نان سنگک افزایش قیمت جدیدی ندارد

محمد سلیمانی رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی اظهار داشت: قیمت نان سنگک در 1.5 سال قبل با تعامل صورت‌گرفته از هر عدد 3 هزار تومان به 5 هزار تومان افزایش یافت و دیگر، امروز با افزایش قیمت سایر نان‌ها تغییر قیمت جدیدی ندارد.

وی افزود: این نان با آرد یارانه‌ای نوع 2 در تهران تولید می‌شود و برای ایجاد تعادل در بازار، آرد یارانه‌ای نوع یک به آن اختصاص نمی‌یابد.

بر اساس اعلام نانوایان سنتی نیز قیمت نان بربری ساده با آرد نوع یک، از 1 هزار و هشتصد تومان به 2 هزار و پانصد تومان و بربری ساده با آرد نوع دو از 2 هزار و پانصد تومان به 3 هزار و پانصد تومان رسید.

نان لواش با آرد نوع یک از پانصد تومان به هفتصد تومان تغییر قیمت یافت و لواش نوع دو نیز از ششصد و پنجاه به نهصد تومان رسید.

قیمت نان سنتی تافتون با آرد نوع یک، از 900 تومان به 1 هزار و دویست و شصت تومان و نوع دو از 1 هزار و دویست به 1 هزار و پانصد تومان رسید، همچنین قیمت نان ماشینی تافتون با آرد نوع یک از هفتصد به 850 تومان و نوع دو از 1 هزار به 1 هزار و دویست تومان تغییر یافت.

بنابر این گزارش پیشتر قیمت نان در استان‌های مختلف اصلاح شده بود و همچنین قیمت نان از سال 1400 تاکنون در تهران تغییر نکرده بود.

 

منابع:

 

 

صفحه قبل 1 2 3 4 5 صفحه بعد